Freestyle team 2020-09-13T17:25:25+00:00

WINTERSEIZOEN 2020-2021 KOMT ERAAN

Hoog tijd dus om jullie snowboard vanonder het stof te halen! Ook dit seizoen wil het Freestyle Team Snowvalley ervoor zorgen dat je tijdens je wintervakantie verder, hoger en met nog meer stijl door het snowpark vliegt.

IEDEREEN IS WELKOM!

Alle niveaus kunnen bij ons terecht. We vragen enkel dat je aan een aantal voorwaarden voldoet. Je zou in principe direct aan de freestyletricks moeten kunnen beginnen, dus je kan al vlot bochten maken en je bent gemotiveerd om bij te leren.

We proberen er steeds voor te zorgen dat er minimaal drie trainers aanwezig zijn. Op die manier krijgt elke rider meer dan voldoende tips om elke keer bij te leren. We trainen trouwens op jumps, boxen en tricks op de piste. Een gevarieerd aanbod dus voor iedereen! Lees de algemene informatie verder na op deze pagina.

DE TESTLES…

Elk nieuw lid mag één gratis test-les komen volgen. Tijdens deze les kan je de sfeer komen proeven en even meemaken hoe een training eraan toe gaat. Het geeft de coaches ook de kans om je niveau te evalueren.

 • Eerste proeftraining: kwartier voor aanvang van de lessen samenkomen onderaan het funpark en een trainer aanspreken. Zo kan je meteen bij de juiste groep een proefles volgen.
 • -14 jaar volgt de eerste testles bij “THE KIDS PROGRAM”.
  Zij bepalen of je niveau voldoende hoog is voor het FREESTYLE TEAM, of je best bij hen start om je technieken verder te verfijnen om dan verder in het seizoen, of volgend seizoen, door te stoten naar het FREESTYLE TEAM.
 • +14 jaar volgt de eerste testles bij het Freestyle Team.

LET OP, EEN TESTLES MOET STEEDS VOORAF AANGEMELD WORDEN PER EMAIL.

Om alles veilig te laten verlopen, moet iedereen een helm dragen. Ander protectiemateriaal is niet verplicht, maar natuurlijk wel aangeraden.

Wanneer traint het team?

We hebben 2 trainingsdagen:

 • WOENSDAG
  Start stipt om 19u en eindigen om 20u30.
 • VRIJDAG:
  Start stipt om 20u en eindigen om 21u30.

Maar opgelet: In september trainen we op vrijdag van 19u00 tot 20u30.

Belangrijk bij de training!

 • We verzamelen vóór elke training beneden aan de lift van het funpark in Snowvalley.
 • Helmdracht is verplicht tijdens de trainingen!!
 • Het is zeker mogelijk om enkel woensdag of vrijdag mee te trainen, het lidgeld blijft dan echter ongewijzigd omdat we anders geen overzicht meer hebben.
 • Wij willen graag vragen om vóór de training niet te lang op de piste te vertoeven en al te jumpen en railen, dit om te voorkomen dat je tijdens de training al door je krachten heen zit.
 • Blijf tijdens de training op de piste : DRINKEN – ETEN – SPELEN … is voor NA de training!

En wij doen meer dan alleen maar trainen. Op de AGENDA vind je een overzicht van alle andere activiteiten.

Ons coach team

Voor de kids hebben we Kim Vaes en Pieter-Jan Claes.
Tom Jaeken en Roel Goor coachen de GELE groep.
Dimitri Geyzen en Cédric Vernaeve nemen de RODE groep voor hun rekening.
Pascal Bosmans en David Van Den Boer drillen de PAARSE groep.

Ons trainersteam is een mix van gediplomeerde lesgevers en (ex)wedstrijd-riders. Een betere begeleiding kan je je niet voorstellen!
Pascal fungeert dit seizoen als ‘Headcoach’. Hij is het aanspreekpunt voor de ouders of leden en zorgt ook voor een goed verloop van de trainingen.

Schrijf je snel in voor het nieuwe seizoen!